Mittal: Πιο κοντά σε συμφωνία με την Arcelor

Σύμφωνα με ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 11:27

ΠΙΟ κοντά σε συμφωνία με την Arcelor SA, βρίσκεται η μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού στον κόσμο Mittal Steel Co., για εξαγορά, της οποίας η τελευταία προσφορά ήταν ύψους 23,96 δισ. ευρώ (30,15 δισ. δολ.).

Η Mittal και η Arcelor θα συνεχίσουν σήμερα και αύριο τις συνομιλίες τους, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του σκέλους ανάπτυξης εργασιών της Mittal, Sudhir Maheshwari, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα. Ο Luc Scheer και ο Jean Lasar, εκπρόσωποι της Arcelor, δεν βρέθηκαν αμέσως για να σχολιάσουν το θέμα. Το διοικητικό συμβούλιο της Arcelor, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο, θα συνεδριάσει στις 25 Ιουνίου.

«Ο διάλογος προχωρά και είναι εποικοδομητικός», ανέφερε ο Maheshwari, συμπληρώνοντας: Μερικά σημεία της προσφοράς έχουν σε πρώτη φάση συμφωνηθεί».

Η Αrcelor εισηγείται στους μετόχους να αποδεχθούν τον συνδυασμό με τη ρωσική OAO Severstal, η οποία θα μπορούσε να καταστήσει τον δισεκατομμυριούχο Alexei Mordashov τον μεγαλύτερο μέτοχο στη νέα εταιρεία. Η Arcelor, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, προσπαθεί να αμυνθεί της προσφοράς εξαγοράς της Mittal. Μερίδα μετόχων αντιτίθεται σε αυτήν τη συμφωνία.

Οι μετοχές της Mittal σημείωσαν άνοδο 1 σεντ, φθάνοντας στα 26 ευρώ η μία (32,71 δολ.) στις 9:32 π.μ. στο Αμστερνταμ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Arcelor ανεστάλη στο Παρίσι, μέχρι η εταιρεία να διευκρινίσει τη μορφή των συνομιλιών της με την Mittal και την Severstal.

Η Mittal βρίσκεται στο στάδιο προχωρημένων συνομιλιών με την Arcelor για μια πιθανή αύξηση της τιμής προσφοράς για την εξαγορά της, σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλέστηκε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Μittal σκέφτεται να προσφέρει περισσότερες μετοχές ή μετρητά ή και τα δύο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα