Βραζιλία: Στο 10,2% υποχώρησε η ανεργία τον Μάϊο

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 12:16

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, υποχώρησε τον Μάϊο η ανεργία στη Βραζιλία, καθώς η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης ώθησε τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς.

Η ανεργία στις έξι μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, υποχώρησε στο 10,2% από 10,4% που ήταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο τον Μάϊο του 2005 και υψηλότερα της πρόβλεψης για ανεργία 10%, των 14 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

H Βραζιλία πρόσθεσε 115.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάϊο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς η ανάπτυξη στην υπ΄αριθμόν ένα οικονομία της Λατινικής Αμερικής, επιταχύνθηκε μετά τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Η χώρα, από τον Ιανουάριο του 2003, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνησή της ο Luiz Inacio Lula da Silva, έχει δημιουργήσει 4,2 εκατ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ο πρόεδρος Lula έχει υποσχεθεί τη δημιουργία 10 εκατ. θέσεων μέχρι το 2007. Χθες, ο υπουργός Εργασίας Luiz Marinho είπε ότι ο πρόεδρος, θα επιδιώξει τη δημιουργία 8,5 εκατ. θέσεων εργασίας, όταν επανεκλεγεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα