Οι 16+1 σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

ΑΑΔΕ: Ποιες είναι οι βασικότερες τροποποιήσεις που επήλθαν με τις διατάξεις των άρθρων 115, 116 και 117 του ν. 4549/2018
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 09:34
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Από την έντυπη έκδοση

Tου Γιώργου Παλαιτσάκη
[email protected]

Σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος και τα φορολογικά κίνητρα επήλθαν με τις διατάξεις των άρθρων 115, 116 και 117 του ν. 4549/2018. Μεταξύ άλλων, θεσπίστηκαν ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις για τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται περιστασιακά ή ευκαιριακά, καθιερώθηκαν φορολογικά κίνητρα για όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν υπαλληλικό προσωπικό, προκειμένου να προχωρήσουν σε προσλήψεις νέων εργαζομένων υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και θεσπίστηκαν νέες φοροαπαλλαγές για όσους παραχωρούν δωρεάν ακίνητα σε συγγενείς τους.

Επιπλέον, καθορίστηκε ο τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από δηλώσεις φορολογουμένων οι οποίοι συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, άλλαξε ριζικά ο ορισμός των κρατών που χαρακτηρίζονται ως «μη συνεργάσιμα φορολογικά», τροποποιήθηκε και έγινε ευνοϊκότερο για τις επιχειρήσεις το καθεστώς των φορολογικών αποσβέσεων για υπηρεσίες μεταφορών και για δραστηριότητες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας και καθιερώθηκαν νέα ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της παραγωγής νέων οπτικοακουστικών μέσων.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα