Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΒΦΛ

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 18:04

Πανθεσσαλονίκεια απεργία θα κηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στην πόλη, και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος ζήτησε την ίδια μέρα να κλείσουν και τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη μονάδα Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ Γιώργος Μιχαηλίδης πρότεινε, σε συνέντευξη Τύπου, να συγκροτηθεί μέτωπο των εργαζομένων με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, του νομάρχη, των δημάρχων και άλλων φορέων, το οποίο θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση να μην αφήσει να κλείσει το εργοστάσιο.

Στην πρόταση ανταποκρίθηκαν θετικά ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει, στη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει πρόταση που διασφαλίζει τη βιώσιμη και κερδοφόρα λειτουργία της μονάδας.

Κατηγόρησε τη διοίκηση της ΒΦΛ ότι έχει δώσει παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία και είπε ότι το σωματείο θα ζητήσει να γίνει έλεγχος από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενοι στη μονάδα της Θεσσαλονίκης, αν σε μία εβδομάδα δεν δοθεί λύση, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και, όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου, δεν πρόκειται να επιτρέψουν να κλείσει το εργοστάσιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα