Wall Street: Ρεκόρ απωλειών για τη μετοχή της Facebook

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 23:24
UPD:23:27
REUTERS/ERIC THAYER

Μικτά πρόσημα εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη μετοχή της Facebook.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός Dow ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 25.527 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,01% στις 7.852 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,30% στις 2.837 μονάδες.

Η μετοχή του Facebook «βούλιαξε» κατά 19%, καταγράφοντας τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες όλων των εποχών. Μάλιστα, κινούμενη στα επίπεδα των 176 δολαρίων, κατόρθωσε να διαγράψει το σύνολο των -έως τώρα- κερδών από την αρχή του έτους.

Ο ρυθμός αύξησης τόσο των εσόδων όσο και των ενεργών χρηστών επιβραδύνθηκε σημαντικά το β’ τρίμηνο του 2018, εξέλιξη η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, η Facebook εκτιμά ότι η πτωτική πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της κερδοφορίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα, επαναφέροντας τις ανησυχίες για το μέλλον της εταιρείας.

Από την πλευρά τους, οι βιομηχανικές μετοχές παρουσίασαν αξιοσημείωτα κέρδη, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συμφωνίας μεταξύ Τραμπ και Γιούνκερ για τις εμπορικές σχέσης ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα