Κοντά στα υψηλότερα δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Μετά την αύξηση της ζήτησης βενζίνης και του προβλήματος με το Ιράν
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 09:54

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση της ζήτησης της βενζίνης, ενδέχεται να περιορίσει τις προμήθειες του καυσίμου στις ΗΠΑ, μετά της απειλές του Ιράν, να μειώσει την παραγωγή σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2,2% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, μετά την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν μόλις 1/5, όσο αναμενόταν, την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουνίου, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση. Το Ιράν ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως όπλο, εάν τεθεί θέμα επίθεσης εναντίον του, δήλωσε χθες στην κρατική τηλεόραση της χώρας, ο υπουργός Πετρελαίου, Καζμε Βαζίρι-Χαμανέχ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου, διαπραγματεύθηκε στα 70,81 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στη 1:59 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές είναι του πετρελαίου είναι 18% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα συμβόλαια του Αυγούστου έκλεισαν στα 70,87 δολ. το βαρέλι στις 23 Ιουνίου και στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα