Μνούτσιν: Κανένας δασμός στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα όσο διαρκούν οι συνομιλίες

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 16:41
UPD:18:50
REUTERS/BEN NELMS

«Παγώνει» η απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών για επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Σε ερώτηση του CNBC για το εάν αναστέλλεται η απειλή επιβολής δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – ΗΠΑ, ο κ. Μνούτσιν απάντησε θετικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πολύ απογοητευμένος που απέτυχε η προσπάθεια της Qualcomm να εξαγοράσει την NXP Semiconductors NV, αφού η Κίνα δεν ενέκρινε τη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την προώθηση μίας σειράς μέτρων για τη γεωργία, τη βιομηχανία και την ενέργεια, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση των δύο πλευρών για το εμπόριο.

Σε κοινή τους δήλωση μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για μία νέα φάση στη σχέση ΗΠΑ - Ε.Ε., «μια φάση στενής φιλίας, ισχυρών εμπορικών σχέσεων, κατά την οποία αμφότεροι θα κερδίσουμε, συνεργαζόμενοι καλύτερα για την παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία και καταπολεμώντας από κοινού την τρομοκρατία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα