Generali: 3,9 δισ. ευρώ για την απόκτηση της ασφαλιστικής Toro

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 10:50

ΠΟΣΟΝ 3,9 δισ. ευρώ (4,9 δισ. δολ.) προσέφερε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, Assicurazioni Generali SpA, για την απόκτηση της Toro Assicurazioni SpA, με στόχο να καταστεί ηγέτιδα στην αγορά ασφαλειών ακίνητης περιουσίας και ζημιών.

Η Generali θα αποκτήσει πρώτα μερίδιο 56% στην De Agostini SpA της Toro για 2,2 δισ. ευρώ ή 21,2 ευρώ ανά μετοχή, 27% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Toro την Παρασκευή στο Μιλάνο. Η ιταλική εταιρεία, θα προσφέρει στη συνέχεια την ίδια τιμή για το λοιπό των διαπραγματεύσιμων μετοχών της εταιρείας και σχεδιάζει να βγάλει τις μετοχές από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας.

Ηδη η Generali κυριαρχεί στην αγορά των ασφαλειών ζωής της Ιταλίας. Πλέον του 80% των ετησίων ασφαλίστρων ύψους 2,8 δισ. ευρώ της Toro, προέρχονται από ασφάλειες, εκτός του κλάδου ζωής. Μέσω της εξαγοράς η Generali θα αυξήσει το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά – εκτός των ασφαλειών ζωής – στο 22%, από μερίδιο λιγότερο του 16% που κατείχε.

Η Generali θα πληρώσει για την Toro με μετρητά, αλλά και με την έκδοση ομολόγων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ενώ είπε ότι θα αναστείλει το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, όταν ολοκληρώσει την εξαγορά της Toro. Επίσης η Generali υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το χρέος ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά θα παράγει 180 εκατ. ευρώ από τη μείωση του κόστους και 70 εκατ. ευρώ περισσότερα έσοδα έως το 2009, καθώς και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 6% το 2007.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Generali ανακοίνωσε ότι συγχωνεύει το σκέλος της στην Ιταλία σε μια προσπάθεια να παράγει 102 εκατ. ευρώ από την εξοικονόμηση κόστους ετησίως, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων. Οι μετοχές της Generali έχουν υποχωρήσει 6,1% φέτος, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης S&P/MIB του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας, έχει σημειώσει άνοδο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα