ΕΚΤ: Ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στις αρχές Αυγούστου

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 12:40

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων στις αρχές Αυγούστου, δήλωσε σήμερα ο Γκι Καντέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Financial Times”, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου δήλωσε ότι είναι πιθανή μία νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ στην τηλεσυνδιάσκεψη της ΕΚΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ δεν έχει προβεί ποτέ στην ιστορία της σε μεταβολή επιτοκίων στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στις αρχές Αυγούστου. Ο Καντέν υποστήριξε ωστόσο ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ λαμβάνονται με μοναδικό κριτήριο τα εκάστοτε οικονομικά στοιχεία και όχι με βάση άλλους παράγοντες.

«Λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση τις πληροφορίες που συλλέγουμε κάθε μήνα. Δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Η πλειονότητα των οικονομολόγων εκτιμά ότι η ΕΚΤ, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 2,75%, στις 8 Ιουνίου, θα προβεί σε νέα αύξηση στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα