Ώθηση στη Wall Street από το deal Τραμπ - Γιούνκερ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 23:39
UPD:23:41
REUTERS/ANDREW KELLY

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στην αποψινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη συμφωνία Τραμπ – Γιούνκερ για το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,68% στις 25.414 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 1,17% στις 7.932 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο σημείωσε κέρδη κατά 0,91% στις 2.846 μονάδες.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, καθώς οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να αυξήσουν τις εισαγωγές σόγιας και να μειώσουν τους δασμούς στα βιομηχανικά αγαθά.

Η μετοχή της Caterpillar ενισχύθηκε κατά 1,8%, ενώ η μετοχή της Ford απώλεσε το σύνολο των ενδοσυνεδριακών απωλειών και έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Οι παραχωρήσεις της Ε.Ε. απέναντι στην Ουάσιγκτον αποτελούν αντίδραση στις αρχικές προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.  

Μετά την αποψινή εξέλιξη καθίσταται σαφές πως τίθενται οι βάσεις για την επίτευξη μίας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας, η οποία θα αποτρέψει το σενάριο ενός ανεξέλεγκτου εμπορικού πολέμου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα