Σύσταση συντονιστικού κέντρου έρευνας και τεχνολογίας

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 15:56

Τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου για το συντονισμό, καταγραφή και έλεγχο όλων τις δράσεων που αφορούν την έρευνα και τεχνολογία στη χώρα μας, εξήγγειλαν οι υπουργοί Εθνικής ¶μυνας και Ανάπτυξης Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Πεντάγωνο.

Η δημιουργία του κέντρου προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την έρευνα και τεχνολογία που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και Εθνικής ¶μυνας και το οποιο πρόκειται να δοθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση.

Μέσω της λειτουργίας του κέντρου θα θεσπιστούν κανόνες και κριτήρια που θα διέπουν τα προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και θα αξιοποιηθεί καλύτερα το ελληνικό ερευνητικό δυναμικό, ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο νοικοκύρεμα σε αυτόν τον τομέα ενώ μέσω του νέου νόμου θα δοθούν οι κατευθύνσεις για την επόμενη 20ετία, δεδομένου ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 7ου πλαισίου έρευνας και τεχνολογίας και στις απαιτήσεις της στρατηγικής της Λισσαβώνας.

Ο νέος φορέας θα έχει υπό την εποπτεία του όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας που θα διατηρούν πάντως την αυτονομία τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας και της ελληνικής περιφέρειας, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν επίσης ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της ανάπτυξης της χώρας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας επανέλαβε ότι το θέμα του έργου της προανακριτικής επιτροπής για τους εξοπλισμούς άπτεται της αρμοδιότητας της δικαιοσύνης και της Βουλής και δεν είναι θέμα της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα