Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 16:40

Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας υπέγραψαν εγκύκλιο που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο τομέα από 3 Ιουλίου 2006 έως το τέλος Αυγούστου 2006.

Τα μέτρα εξοικονόμησης αφορούν τα κτήρια του Δημόσιου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), της Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων. Εξαιρούνται τα Νοσοκομεία και οι Υπηρεσίες και οι Φορείς Περίθαλψης, Κοινωνικής Προστασίας και Ασφαλίσεως, συμπεριλαμβανομένων των Καταστημάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Περιλαμβάνουν τη μείωση της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων, ώστε να λειτουργούν με ελάχιστη ρύθμιση στους 25 βαθμούς Κελσίου, από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου, τον περιορισμό του φωτισμού των κτηρίων, την εντατικοποίηση της παρακολούθησης, συντήρησης και ελέγχου των συστημάτων αυτόματης διακοπής της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των γραμμών δημοτικού φωτισμού και φωτισμού λοιπών κατηγοριών οδών ώστε να εξασφαλιστεί η αποκλειστική λειτουργία από τις 20:00μ.μ. έως τις 6:00π.μ..

Ο κεντρικός συντονισμός των παρεμβάσεων θα ασκείται από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αθανάσιο Βεζυργιάννη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 2 Αυγούστου και 3 Αυγούστου του 2005 που είχαμε την μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, με την αιχμή του φορτίου να φτάνει τα 9665MW, η ζήτηση υπερέβη τα 9000 ΜW για έξι ώρες και συνολικά για όλο το 2005 μόνο για 30 ώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα