ΠΑΣΟΚ: «Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με αλχημείες»

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 18:07

«Οι μαζικές απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και χιλιάδες άνθρωποι προστίθενται συνεχώς στο μακρύ κατάλογο όσων αναζητούν εργασία. Κι όμως! Ως εκ θαύματος το Υπουργείο μας ανακοινώνει ότι, οι δείκτες της εγγεγραμμένης ανεργίας μειώνονται! Πρόκειται άραγε για αριθμητικό λάθος, για άγνοια, ή μήπως για προμελετημένο σχέδιο παραπλάνησης των πολιτών;»

Αυτό τονίζουν χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, και η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την ανεργία του Μαΐου 2006 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/26/1207142.htm .

«Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με περίτεχνα μαγειρέματα και αλχημείες που αποσκοπούν σε δημιουργία εντυπώσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να μην αρκείται σε αριθμητικούς ισοσκελισμούς», επισημαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καταλήγουν :

«Αντί για την αυτάρεσκη επίδειξη επεξεργασμένων και φανταστικών αριθμών ας εκπονήσει επιτέλους η κυβέρνηση κάποιο ρεαλιστικό και υπεύθυνο σχέδιο για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα. Γιατί οι άνεργοι δεν είναι απλά αριθμητικά σύμβολα αλλά πολίτες με δικαίωμα στην εργασία που θα τους επιτρέψει να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους».

Για στατιστικά τεχνάσματα που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης, έκανε λόγο από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, υπογραμμιζοντας ότι δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανεργίας του Μαΐου 2006 από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, απέχει για μια ακόμη φορά μακριά από την πραγματικότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα