«Οδικός χάρτης» για την ίδρυση εταιρειών μέσω της e-ΥΜΣ

 Σύσταση επιχείρησης μέσα σε 35 λεπτά - Βήμα, βήμα η διαδικασία - Αναλυτικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:36
UPD:10:36
SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση 

Του Σταμάτη Ζησίμου 
[email protected]

Σε χρόνο - ρεκόρ, που κατά μέσο όρο είναι της τάξεως της μίας ώρας, ιδρύθηκαν κατά την έναρξη λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μίας Στάσης (e-ΥΜΣ) οι πρώτες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή άνοιξε προχθές για τις μονοπρόσωπες ΙΚΕ και θα επεκταθεί έως το τέλος του 2019 σε όλες τις εταιρικές μορφές. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο καλύτερος χρόνος που επιτεύχθηκε για την ηλεκτρονική σύσταση επιχείρησης, ήταν τα 35 λεπτά της ώρας.

Μάλιστα στο πλαίσιο παροχής κινήτρων για τη χρήση της e-ΥΜΣ, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε ότι κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου συστήματος η ίδρυση θα είναι δωρεάν.

Μετά την παρέλευση του ενός έτους, θα καταβάλλονται τέλη, αλλά το κόστος θα είναι κατά 70% χαμηλότερο από αυτό που ισχύει για την ίδρυση με τις άλλες, παραδοσιακές μορφές Υπηρεσιών Μίας Στάσης, δηλαδή τα επιμελητήρια και τα συμβολαιογραφικά γραφεία. Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ηλεκτρονική σύσταση μιας επιχείρησης είναι η χρήση πρότυπου καταστατικού.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα