Henderson: 3,86 δισ. δολ. για αγορά γης στην Κίνα

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 07:45
UPD:09:13

ΣΧΕΔΙΑ, να δαπανήσει τουλάχιστον 30 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (3,86 δισ. δολ. ΗΠΑ) κάνει η Henderson Land Development Co., η τρίτη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, για να αγοράσει γη στην Κίνα και να κατασκευάσει οικονομικές κατοικίες που προάγει η κυβέρνηση της χώρας.

Η εταιρεία θα δαπανήσει τα κεφάλαια για να αγοράσει γη μέσα σε τα πέντε επόμενα χρόνια για την κατασκευή μικρών διαμερισμάτων, όπως δήλωσε ο Cheung Fong Ming, διευθυντής της Henderson (China) Investment Co., σκέλους της Henderson Land's China.

Η κυβέρνηση της Κίνας περιορίζει τον δανεισμό και αυξάνει το όριο της χαμηλότερης καταβολής για μεγαλύτερα διαμερίσματα, λέγοντας στις τράπεζες να συνεχίσουν να βοηθούν στην καταστολή της κερδοσκοπίας, που ενδέχεται να οδηγήσει σε «φούσκα» στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας. Η Hang Lung Properties Ltd., συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των κατασκευαστικών εταιρειών, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη σε άλλους τομείς που υπερθερμάνθηκαν, όπως τις πολυτελείς κατοικίες.

Η Henderson, που έχει επενδύσει 20 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, κυρίως σε κατασκευές εμπορικών κτιρίων στην Κίνα την τελευταία δεκαετία, επεκτείνεται μετά την ανακοίνωση των σχεδίων επέκτασης άλλων κατασκευαστικών εταιρειών. Η Hang Lung, η τέταρτη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι θα επενδύσει περίπου 25 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ σε 10 έργα στην ηπειρωτική Κίνα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η CapitaLand Ltd., η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, έχει το 18% των περιουσιακών της στοιχείων ύψους 18,2 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (11,4 δισ. δολ. ΗΠΑ), στην Κίνα και σχεδιάζει να διπλασιάσει τις επενδύσεις της στη χώρα αυτή μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια.

Η Henderson Land αγόρασε την Henderson China Holdings Ltd. τον Αύγουστο. Οι μετοχές της Henderson Land σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας σήμερα στις 10:55 π.μ. στα 38,95 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 6,7%, ανάλογη του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα