Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: Μήνυμα Αλογοσκούφη για «ανετότερη πολιτική». Υψηλότερες αυξήσεις και φοροελαφρύνσεις το 2007 προανήγγειλε ο υπ. Οικονομίας.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πυρά Κύπρου σε Πειραιώς στη σκιά της Εμπορικής. Κορυφώνονται οι διεργασίες και το παρασκήνιο στον τραπεζικό τομέα.

* ΚΕΡΔΟΣ: Ενας καβγάς με παρασκήνιο. Καυτό καλοκαίρι προοιωνίζονται οι κινήσεις στην ελληνική τραπεζική σκακιέρα.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μετοχοδάνεια σε Ταμεία για την αύξηση της Εθνικής. Η Τράπεζα Ελλάδος επιτρέπει δανεισμό για διατήρηση συμμετοχής.

Εθνική Τράπεζα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «Διευκολύνσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής παρέχει με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος. Η πράξη που υπέγραψε ο διοικητής της, διευκολύνει τους δέκα «μεγάλους» κατόχους εταιρικών μεριδίων επιχείρησης, να δανείζονται από το τραπεζικό σύστημα, για να διατηρήσουν ή αυξήσουν τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιό της».

Γιώργος Αλογοσκούφης

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι «Ανετότερη οικονομική πολιτική για το επόμενο έτος, με υψηλότερες μισθολογικές αυξήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις προανήγγειλε χθες ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Επικαλούμενος τη δημοσιονομική βελτίωση, ο υπουργός υποσχέθηκε στην ΑΔΕΔΥ τη σταδιακή ικανοποίηση αιτημάτων της για την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό των επιδομάτων, τα βαρέα και ανθυγιεινά και το ενιαίο μισθολόγιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα