Χωρίς προσφορά για το εμπόριο μεταβαίνει ο Γιούνκερ στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 14:05
UPD:14:09
EPA/SEAN GALLUP / POOL

Χωρίς συγκεκριμένη προσφορά στο θέμα του εμπορίου θα μεταβεί στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Ο Γιούνκερ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες θα εστιάζουν στις εντάσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στο εμπόριο.

«Δεν επιθυμώ να μπω σε μια συζήτηση για αποστολές και προσφορές, διότι δεν υπάρχουν προσφορές. Πρόκειται για μια συζήτηση, για ένα διάλογο και είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε και να παραμείνουμε σε αυτόν τον διάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φαίνεται να απαντά στην αισιοδοξία του Λευκού Οίκου για συμφωνία και τα λεγόμενα του οικονομικού συμβούλου Λάρι Κάντλοου πως ο Γιούνκερ «θα φέρει μία πολύ σημαντική εμπορική προσφορά».

Σύμφωνα ωστόσο με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλούνται οι «Financial Times», η Κομισιόν εξετάζει διαφορετικές επιλογές, μεταξύ των οποίων η επιβολή δασμών 20% σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 10 δισ. ευρώ, ή η επιβολή χαμηλότερων δασμών σε προϊόντα μεγαλύτερης αξίας (έως και 18 δισ. ευρώ).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει από τις αρχές Ιουνίου δασμούς 25% επί του ευρωπαϊκού χάλυβα και 10% επί των προϊόντων αλουμινίου, με την Ε.Ε. να απαντά με αντίμετρα επί εμβληματικών αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζιν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα