Fortis: 330 εκατ. ευρώ για την Cinergy Marketing & Trading

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 10:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Cinergy Marketing & Trading LP από την Duke Energy Corp., αντί το υποσού των 330 εκατ. ευρώ (416 εκατ. δολ.) έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Fortis, καθώς επεκτείνεται στην εταιρική τραπεζική.

Η Fortis θα αγοράσει την Cinergy Marketing & Trading και την Cynergy Canada Inc. – και οι δύο ανήκουν στην Duke – σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εξαγορά αυξάνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών στον κλάδο της ενεργείας, των εμπορευμάτων και των μεταφορών.

Η Cinergy Marketing & Trading έχει παρουσία σε όλες τις αγορές-κλειδιά στον τομέα της ηλεκτρικής ενεργείας και του φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική, σύμφωνα με την Fortis και απασχολεί 200 ανθρώπους στα κεντρικά γραφεία της στο Χιούστον και 25 στο Κάλγκαρι, στην Αλμπέρτα.

Η Fortis είπε ότι θα καταβάλλει 165 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και ποσόν ίσο με την αξία του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται η εταιρεία, φθάνοντας συνολικά τα περίπου 330 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα