Ενισχύεται το ευρώ

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 11:30
UPD:11:33

Ανοδο σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/27/1207490.htm .

Θετικά επηρεάζουν το ενιαίο νόμισμα και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί επιτάχυνσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

«Εάν υπάρξει ανάγκη για πιο επιθετική προσαρμογή των επιτοκίων, δεν υπάρχει κάτι να μας σταματήσει από το να λάβουμε αυτή την απόφαση», φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος της ΕΚΤ, Νίκος Γκαργκάνας.

«Δεν θα απέκλεια μια προσαρμογή στα επιτόκια υψηλότερη των 25 μονάδων βάσης, ούτε και ταχύτερο ρυθμό αυξήσεων από μία φορά ανά τρίμηνο», πρόσθεσε ο κ. Γκαργκάνας.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν βλέπει το λόγο που θα απέτρεπε την ΕΚΤ από το να αυξήσει τα επιτόκια ξανά στις 3 Αυγούστου, όταν θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη αντί για κανονική συνάντηση.

Χθες, ο Ιβ Μερς, επίσης στέλεχος της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ουδέποτε απέκλεισε αυξήσεις επιτοκίων μεγαλύτερες των 25 μονάδων βάσης.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:09, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,2603 δολάρια έναντι 1,2581 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα