Στάση αναμονής στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 11:56
UPD:12:04

Σε στενό εύρος τιμών κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Το γεγονός αυτό, «καταδεικνύει τη στάση αναμονής που τηρείται εκ μέρους των επενδυτών εν όψει της μεθαυριανής απόφαση της FOMC για το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού και της ολοκλήρωσης της αύξησης μ/κ της Εθνικής Τράπεζας», όπως επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance.

«Σημεία αναφοράς και για τη σημερινή συνεδρίαση θα είναι η πορεία της Εθνικής Τράπεζας και γενικότερα του τραπεζικού κλάδου και αυτή των ξένων δεικτών. Ζητούμενο για το FTSE/ASE-20 σήμερα είναι η διακράτηση των 1.940 μονάδων».

Σύμφωνα με την Κάππα Χρηματιστηριακή, «η αγορά θα ανακάμψει ακολουθώντας την θετική συνεδρίαση των διεθνών αγορών, με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέφει την προσοχή της στις ΗΠΑ εν αναμονή ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων την Πέμπτη».

Αυτή την ώρα (11:39), ο γενικός δείκτης τιμών βρίσκεται στις 3.568,59 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,03%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 69 σημειώνουν άνοδο, 56 υποχωρούν και 38 παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές της Alpha Bank και της ATEBank σημειώνουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 0,28%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα