Ιταλία: Σε υψηλό εβδομάδας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 12:21
UPD:12:28
EPA/MATTEO BAZZI

Αναταραχή προκάλεσαν στα ιταλικά ομόλογα και το Χρηματιστήριο του Μιλάνου οι αναφορές πως ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζιοβάνι Τρία, θα μπορούσε να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Αφορμή για τις εν λόγω αναφορές αποτέλεσε η διαφωνία του κ. Τρία με τους κυβερνητικούς εταίρους Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι για το πρόσωπο που θα προταθεί για την ηγεσία της τράπεζας CDP.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού στην ιταλική Κάτω Βουλή, Κλαούντιο Μπόργκι, δήλωσε στην Corriere della Sera την Πέμπτη ότι είναι σίγουρος πως η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ αργά ή γρήγορα, εντείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών. Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι δεν είναι αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης.

Η απόδοση των 2ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε το πρωί κατά 9 μονάδες βάσης στο 0,63%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στις 225 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου υποχωρούσε το πρωί έως και 1,3%, με «βαρίδι» τις τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των UniCredit SpA και Intesa Sanpaolo SpA.

Στο μεταξύ, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,87%, κινούμενη ελαφρώς ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα