Αντίμπ - Υπουργική διάσκεψη για την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 17:13

Υπουργική διάσκεψη με αντικείμενο την ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, στη γαλλική πόλη Αντίμπ, στην Κυανή Ακτή, κατόπιν προσκλήσεως της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν υπουργοί κυρίως μεσογειακών κρατών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η διάσκεψη, η οποία διοργανώθηκε από τη γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κατρίν Κολονά, θα διεξαχθεί παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου για την Αλιεία και τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις Τζο Μποργκ, με τη συμμετοχή κυρίως της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας, αλλά και της Φιλανδίας, η οποία θα ασκεί από την 1η Ιουλίου την προεδρία της ΕΕ.

Η συνάντηση αυτή γίνεται μετά τη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της «Πράσινης Βίβλου» για τη ναυτιλιακή πολιτική στην Ε.Ε., η οποία -όπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωση- ανταποκρίνεται «στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Γαλλία σε αυτόν τον τομέα».

Η «Πράσινη Βίβλος», η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, καλεί τους «25» να υιοθετήσουν μία ναυτιλιακή πολιτική που συμφιλιώνει την οικονομική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα