Συστάσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σε Tρ. Πειραιώς και Μarfin

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 17:23

Επιστολές με συστάσεις στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα και στον αντιπρόεδρο της Marfin Α. Βγενόπουλο έστειλε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην επιστολή του στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Χριστοδούλου τον πληροφορεί ότι με βάση τον κυπριακό νόμο απαγορεύεται η απόκτηση ποσοστού 10% ή μεγαλύτερου του 10% του μετοχικού κεφαλαίου οποιασδήποτε τράπεζας που συστάθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία ή της μητρικής της εταιρείας. Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι δυνατό μόνο στην περίπτωση που θα εξασφαλίσει προηγουμένως γραπτή έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδούλου ζητεί από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς να ενημερώσει την Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τον σκοπό της επένδυσης, καθώς και το προτιθέμενο ποσοστό συμμετοχής της Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Σε επιστολή, εξάλλου, προς τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin, ο κ. Χριστοδούλου τον πληροφορεί πως η Κεντρική Τράπεζα διερευνά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ της Marfin και της Tosca Fund για την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο κατείχε η τράπεζα HSBC.

Ο κ. Χριστοδούλου προειδοποιεί ότι, αν από την έρευνα επιβεβαιωθούν οι υφιστάμενες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για προσυνεννόηση στην αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας που κατείχε η HSBC, η Κεντρική Τράπεζα δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων που προνοεί η νομοθεσία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα