Wall Street: Ο Τραμπ έβαλε... τέλος στο ράλι του Dow Jones

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 23:29
UPD:23:50
REUTERS/ANDREW KELLY

Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω της κριτικής του Ντόναλντ Τραμπ στις αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,54% στις 25.064 μονάδες, «χάνοντας» πάνω από 100 μονάδες και βάζοντας τέλος στο πενθήμερο ανοδικό ράλι.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες κατά 0,37% στις 7.825 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση κατά 0,40% στις 2.804 μονάδες.

O Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «δεν είμαι ενθουσιασμένος» με τις αυξήσεις των επιτοκίων, παρότι επιτρέπω στη Fed να «πράξει όπως αυτή θεωρεί καλύτερο».

«Πιστεύω ότι η αγορά θα αγνοήσει αυτή την παρέμβαση, επειδή αυτό έκανε και ο επικεφαλής της Fed» σχολίασε ο Μάρις Ογκ, πρόεδρος της Tower Bridge Advisors.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει προχωρήσει από την αρχή του έτους σε δύο αυξήσεις επιτοκίων, ενώ έως το τέλος του 2018, αναμένεται να υλοποιήσει ακόμη δύο.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, ο τραπεζικός δείκτης παρουσίασε διευρυμένες απώλειες, με τις μετοχές των JP Morgan, Bank of America και Morgan Stanley να διολισθαίνουν άνω του 1%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της IBM αυξήθηκε κατά 3% χάρη στα θετικά οικονομικά μεγέθη του β’ τριμήνου, ενώ ανάλογα κέρδη εμφάνισε και η μετοχή της American Exrpess, στον απόηχο της αύξησης των τριμηνιαίων κερδών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα