Ανακαλείται η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ξάνθη

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 18:54
UPD:19:01

Ανακαλείται η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ξάνθη και δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας οποιουδήποτε άλλου εργοστασίου της.

Aυτό αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη αναφορικά με την προσαρμογή της ΕΒΖ στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η διοίκηση της ΕΒΖ θα επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών από την υιοθέτηση της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς για τη ζάχαρη και για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η διοίκηση της ΕΒΖ θα προωθήσει την επέκταση της εταιρίας σε νέες συμπληρωματικές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως τα βιοκαύσιμα, η βιοαιθανόλη, κ.λπ.

Η διοίκηση της ΕΒΖ σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, θα εκπονήσει παράλληλα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού με πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν σε αυτά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επιλέξει την προσφορότερη περίοδο αναφοράς για την ΕΒΖ και τους τευτλοκαλλιεργητές για την καταβολή της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης, καθώς και τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα