Βραζιλία: Πρόβλεψη για υψηλότερο πληθωρισμό στο 3,8%

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 08:57

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό φέτος και το 2007, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, καθώς εικάζεται ότι η υποχώρηση του νομίσματος και των επιτοκίων δανεισμού ενδέχεται να ωθήσουν ανοδικά τις τιμές των εισαγομένων προϊόντων και να αυξήσουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Η τράπεζα προβλέπει ότι ο πληθωρισμός το 2006 θα είναι 3,8%, υψηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για 3,7% τον Μάρτιο, κατά την τριμηνιαία έκθεσή της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Για το 2007 η τράπεζα εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα είναι 4,2%, από 3,9% που προέβλεπε τον Μάρτιο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Βραζιλίας, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών και στο 4,03% έως τα μέσα του Ιουνίου από 4,23% που ήταν στα τέλη του Μαΐου. Οι τιμές καταναλωτή στη Βραζιλία σημείωσαν πέρυσι αύξηση 5,7%.

Η οικονομική επέκταση της Βραζιλίας θα επιταχυνθεί στο 4% φέτος από 2,3% που ήταν πέρυσι. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της οικονομικής ανάπτυξης, έναντι της αντίστοιχης του Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα