Στις 25/7 η επαναληπτική συνέλευση της Attica Bank

Επί τάπητος η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά και αγοραστή για το πακέτο NPLs 700 εκατ. της τράπεζας
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 12:51
UPD:13:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Αναβολή για τις 25 Ιουλίου πήρε η γενική συνέλευση της Attica Bank, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά και αγοραστή για το πακέτο NPLs 700 εκατ. ευρώ της τράπεζας, έπειτα από αίτημα του συμβούλου της Rothschild.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι δύο από τους τρεις ενδιαφερόμενους που είχαν αποσύρει σταδιακά το ενδιαφέρον τους από τη διαδικασία επανήλθαν σε αυτήν.

Έχουν λοιπόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά τού προς πώληση τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, το fund Aldridge - το οποίο είχε εξαγοράσει το πρώτο πακέτο κόκκινων δανείων της τράπεζας, ύψους 1,3 δισ. ευρώ - το μικτό σχήμα Pimco-Qualco-Oaktree και το βρετανικό fund Duet.

Είναι πιθανόν να αναζητείται μέσα από αυτούς και ο στρατηγικός επενδυτής για να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε να διαμορφωθούν τα ποσοστά όλα των μετόχων κάτω από το 33%.

Το συνολικό ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει δρομολογήσει η τράπεζα ανέρχεται στα 197,9 εκατ. ευρώ, και έχουν καλυφθεί 90 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 70 κατέβαλε ο ΕΦΚΑ. Εάν δεν βρεθεί λύση το επιπλέον του ποσοστού του ΕΦΚΑ στην τράπεζα θα οδηγηθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα