TAM: Παραγγελία 37 αεροσκαφών Airbus αξίας 3 δισ. δολ.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 09:37

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ για 37 αεροσκάφη τύπου Airbus, αξίας έως 3 δισ. δολ., έκλεισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εσωτερικών πτήσεων της Βραζιλίας, TAM SA, καθώς αυξάνει τον στόλο της για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης, τη στιγμή που επιδιώκει τον περιορισμό του κόστους των καυσίμων.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, παρήγγειλε 15 αεροσκάφη τύπου Α319, 16 τύπου Α320 καθώς και έξι αεροσκάφη τύπου Α330-200, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από τώρα έως το 2010. Η αξία της παραγγελίας είναι βάσει του τιμοκαταλόγου της Airbus SAS, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΤΑΜ.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Βραζιλίας ΤΑΜ και Gol Linhas Aereas Inteligentes SA μεγαλώνουν τον στόλο τους καθώς η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την κατάρρευση της Varig, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας μέχρι πέρυσι, αυξάνουν τη ζήτηση για ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα αεροσκάφη Airbus που παρήγγειλε η ΤΑΜ θα αντικαταστήσουν τα 100 αεροπλάνα τύπου Fokker, σύμφωνα με αναλυτή του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών.

Η παραγγελία των αεροσκαφών, που ανακοινώθηκε από την ΤΑΜ μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της χώρας, αποτελεί πλήγμα για την Empresa Brasileira de Aeronautica SA, την τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, η οποία προσπαθεί να πουλήσει στην ΤΑΜ τα μικρότερα αεροσκάφη που κατασκευάζει, τα EMBRAER 190, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι μετοχές της ΤAM παρέμειναν σήμερα αμετάβλητες στα 56 ρεάλ η μία. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 26%. Οι μετοχές της Embraer, σημείωσαν άνοδο 15 σεντάβος, ποσοστό 0,8%, για να κλείσουν στα 19,7 ρεάλ η μία στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα