Global Finance: Μερίδιο στη Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών Α.Ε.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 12:37

Η Global Finance, μέσω του κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών Global Capital Investors II, του οποίου είναι επενδυτικός σύμβουλος, προχώρησε σε απόκτηση συμμετοχής στην εταιρεία Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών Α.Ε. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ποσού 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών ουσιών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή πεπτιδίων που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και κατόπιν στην παραγωγή τους, καθώς και στην κατασκευή καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 στην Πάτρα από τον κ. Κ. Μπάρλο, Καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και εξέχοντα επιστήμονα στο χώρο, με σκοπό να προβεί στην εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων έρευνας του πρώτου.

Η πελατειακή βάση της εταιρείας περιλαμβάνει την ερευνητική κοινότητα, φαρμακευτικές εταιρίες, εταιρίες βιοτεχνολογίας καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών. Ανάμεσα στους πελάτες της συγκαταλέγεται και η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία Roche. Ως επιστέγασμα της συνεργασίας της με την Roche στην παραγωγή του φαρμάκου Fuzeon κατά του ιού του AIDS, η εταιρία βραβεύτηκε από την Roche ως ο «Καλύτερος Προμηθευτής Πρώτων Υλών» για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2001 και το 2002.

Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντική κερδοφορία σημειώνοντας το 2005 πωλήσεις 5,1 εκατ. ευρώ και ΕΒΙΤDA 3,6 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια της επένδυσης θα διατεθούν για την καθετοποίηση της παραγωγικής της διαδικασίας για την παραγωγή πεπτιδίων, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και εργασιών καθώς και τη δημιουργία δικτύου πωλήσεων και διανομής στη σημαντική αγορά των ΗΠΑ. Ο στόχος της επένδυσης είναι η εταιρία να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς των πεπτιδίων/πρωτεϊνών και να βελτιώσει περαιτέρω την κερδοφορία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα