«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»: Χρηματοδότηση 1.475 επιχειρήσεων με 54 εκατ. ευρώ

Και νέο Πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον»
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 14:23

Τη χρηματοδότηση 1.475 επιχειρήσεων με το ποσό των 54 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στους δύο Κύκλους του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα έργα αυτά αφορούν επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Nέο Πρόγραμμα

Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης και η Κοινωνία της Πληροφορίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για το σχεδιασμό και την προκήρυξη του νέου Προγράμματος «Ψηφιακό Μέλλον», που αποτελεί το επόμενο βήμα στη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το νέο Πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» ενθαρρύνει την ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που απασχολούν 15 έως 250 άτομα, μέσα από τεχνολογικές επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το νέο πρόγραμμα έχει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα «Επιχειρείται Ηλεκτρονικά». Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης αυξάνεται μέχρι 800.000 ευρώ (από 250.000 ευρώ) και το ποσοστό ενίσχυσης αυξάνεται σε 45 - 55% ανάλογα με την Περιφέρεια στην οποία γίνεται η επένδυση (από 40% για όλη τη χώρα).

Τέλος, η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 1 έτος από την υπογραφή της Σύμβασης. Η έναρξη υποβολής των προτάσεων αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα