Εθνική - Μηνυτήρια αναφορά κατά Αράπογλου από το Σύλλογο Εργαζομένων

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 17:31

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας, με την ιδιότητα του μετόχου που κατέχει 436.214 μετοχές.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΕΤΕ, οι μηνυόμενοι διέπραξαν τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας που αφορούν -σύμφωνα με την αναφορά- πράξεις τους στην υπόθεση της εξαγοράς της τουρκικής Finansbank από την ΕΤΕ.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά, από τον Μάρτιο έως Ιούνιο 2006 οι μηνυόμενοι παρασιώπησαν, απέκρυψαν και παραποίησαν εν γνώση τους γεγονότα προκειμένου να πείσουν τόσο τη διοίκηση της Τράπεζας, όσο και τη γενική της συνέλευση ότι η επικείμενη εξαγορά είναι απολύτως ασφαλής και συμφέρουσα επιχειρηματική κίνηση.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής παραθέτει με την αναφορά του οικονομικά στοιχεία που όπως εκτιμά αποδεικνύουν ότι «η εξαγορά της Τουρκικής Τράπεζας γίνεται σε τιμή πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής της αξίας» και «συνιστά μια άκρως επικίνδυνη και επισφαλή επιχειρηματική επένδυση που ζημιώνει άμεσα τα συμφέροντα της Εθνικής».

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης νομικός και οικονομικός έλεγχος στην τουρκική Τράπεζα ούτε έλεγχος των δανείων και της επισφάλειάς του.

Τέλος, ο Σύλλογος αναφέρεται στην μελλοντική εξάρτηση της ΕΤΕ από την τουρκική οικονομία καθώς και από την πολιτική κατάσταση της γείτονος που την χαρακτηρίζουν ασταθή.

Ως μάρτυρες ο Σύλλογος των Υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, προτείνει και τους πρώην διοικητές της Εθνικής κ.κ. Γερμίδη Δημήτρη, Μίρκο Γεώργιο και Μαγκάκη Αλέξανδρο.

Η μηνυτήρια αναφορά μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα