Επαφές με ιαπωνικούς οίκους για προώθηση ελληνικών προϊόντων

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 18:14

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε σήμερα η επιχειρηματική αποστολή την οποία διοργάνωσαν από κοινού σε μια από τις σημαντικότερες αγορές, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Τόκιο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕ, η Ιαπωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Ιαπωνίας, η Ελλάδα ωστόσο, είναι τελευταία στην κατάταξη των εμπορικών εταίρων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την συμμετοχή της Ελλάδος στην Expo του 2005, καθώς και τις πρόσφατες επίσημες επισκέψεις πολιτικών στην Ιαπωνία, η Ελλάδα έλαβε δημοσιότητα, ενώ ειδικότερα η μεσογειακή διατροφή και το Ελληνικό κρασί έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και παρουσιάζονται εκτενώς στον Ιαπωνικό Τύπο.

Η αποστολή ήταν στοχευμένη στους κλάδους τροφίμων, βιομηχανικού εξοπλισμού, τουρισμού και δομικών υλικών. Συμμετείχαν 13 ελληνικές εταιρείες. Τα μέλη της αποστολής είχαν συνολικά 175 προκαθορισμένες συναντήσεις με ιαπωνικούς οίκους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα