Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 10:32
UPD:10:40

Praxis Securities: «Η επισήμανση από τον πρόεδρο της FED ότι η ήπια επιβράδυνση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ ενδέχεται να συμβάλει στην συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων οδήγησε στην εκτίμηση ότι έχει κλείσει ο κύκλος ανόδου των επιτοκίων. Η πεποίθηση αυτή πιθανολογούμε ότι θα διατηρήσει την ευφορία και στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές ασκώντας θετική επίδραση και στο ΧΑ».

Fortius Finance: «Η εντυπωσιακή άνοδος των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής τους αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της μεγαλύτερης αύξησης μ/κ στα χρονικά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

» Η αύξηση των κερδών των ευρωπαϊκών δεικτών μετά το κλείσιμο του ΧΑ και η εντυπωσιακή συνεδρίαση της Wall Street χθες αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ανοδικής κίνησης του ΓΔ, με πρώτο στόχο την κάμψη της αντίστασης των 3.650 μονάδων (ουσιαστικός στόχος είναι η υπέρβαση του Κινητού Μέσου Ορου των 200 ημερών στις 3.750 μονάδες).

Euroxx: «Έντονα θετική εικόνα για τον Γενικό Δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε κανονικά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύεται κατά 4,49% και την μετοχή των ΚΑΕ να υποχωρεί 1,02%. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα αναμένεται μια ακόμα ανοδική συνεδρίαση με το διεθνές θετικό κλίμα να συμπαρασύρει το Χ.Α.».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με τη βοήθεια των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως του τραπεζικού κλάδου κινήθηκε ανοδικά. Βοηθητικά επέδρασε και η λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας. Για σήμερα παραμένουμε θετικοί αλλά επιφυλακτικοί για την επόμενη εβδομάδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα