America Movil: Πώληση ομολόγων 200 εκατ. δολ. στη Χιλή

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 10:46

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση ομολόγων αξίας περίπου 200 εκατ. δολ., στη Χιλή, το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Λατινικής Αμερικής, America Movil SA, επιλέγοντας να μην αντλήσει κεφάλαια στις ΗΠΑ, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον Μεξικάνο δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ, σχεδιάζει επίσης να καλύψει την τοπική αγορά ομολόγων στο Περού για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή Κάρλος Γκαρσία Μορένα. Οι πωλήσεις και στις δύο χώρες, Χιλή και Περού, θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των σχεδίων επέκτασης της America Movil στις χώρες αυτές, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το να δανείζεσαι σε δολάρια κοστίζει περισσότερο για τις εταιρείες της Λατινικής Αμερικής, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού για 17η συνεχόμενη φορά από τη Federal Reserve των ΗΠΑ. Η απόδοση των ομολόγων της America Movil σε δολάρια, λήξης το 2035, αυξήθηκε στο 7,5% και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2005 όταν διατέθηκαν, έναντι 6,6% από την έναρξη του έτους, σύμφωνα με την Merrill Lynch & Co. Η τιμή υποχώρησε 86,76 σεντς στο δολάριο, από 97,04 σεντς. Το ομόλογο έχει υποχωρήσει 9,6% φέτος, συμπεριλαμβανομένων και των επενδυμένων κερδών.

Η America Movil προσέλαβε την Citigroup Inc. για να διαχειριστεί την πώληση ομολόγων στη Χιλή, σύμφωνα με τον Μορένο.

Η Χιλή και το Περού είναι ελκυστικές αγορές για την άντληση κεφαλαίων από την America Movil, επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη, επεσήμανε ο ίδιος. Στη Λατινική Αμερική η εταιρεία έχει πουλήσει ομόλογα στο Μεξικό και την Κολομβία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα