Στο στόχαστρο η στερλίνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 13:23
UPD:13:24
REUTERS/© Leonhard Foeger

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της παρουσιάζει σήμερα η βρετανική στερλίνα, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ για το μαλακό Brexit και τις αρνητικές επιπτώσεις, που αυτό θα έχει στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. 

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, που έχει να αντιμετωπίσει ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις του Σίτι για το σχέδιό της, που καθορίζει την μελλοντική σχέση με την Ε.Ε., προσέβλεπε στη στήριξη του Αμερικανού προέδρου, του σημαντικότερου συμμάχου της Βρετανίας. 

Εκείνος όχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά φρόντισε να σχολιάσει ότι ο προσφάτως παραιτηθείς από το υπουργείο Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, θα ήταν «καταπληκτικός πρωθυπουργός». 

Το ψυχρό κλίμα στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου οδηγεί σήμερα το βρετανικό νόμισμα σε πτώση 0,7%, με την ισοτιμία στα 1,3109 δολάρια ανά λίρα. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσίευση της Λευκής Βίβλου για το Brexit η στερλίνα είχε τεθεί σε τροχιά ανατίμησης και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διευρύνει τα κέρδη της το προσεχές διάστημα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα