Barr: Στα 2,3 δισ. δολ. η προσφορά για την εξαγορά της Pliva

Υπερβαίνοντας την προσφορά της Actavis
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 11:18

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της για την Pliva d.d. τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ανατολικής Ευρώπης, στα 2,3 δισ. δολ. σε μετρητά, υπερβαίνοντας την προσφορά της ισλανδικής Actavis Group h.f., προχώρησε η Barr Pharmaceuticals Inc.

Οι επενδυτές της Pliva θα λάβουν 743 κούνα σε μετρητά, συν 12 κούνα σε μέρισμα ανά μετοχή ή περίπου 26,15 δολ. για κάθε ξένη μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Barr. Xθες η Actavis προσέφερε 735 κούνα ανά μετοχή, για να υπερισχύσει της προηγούμενης προσφοράς της Barr.

H εξαγορά, θα δώσει στην Barr, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών στις ΗΠΑ, τα μερίδια της Pliva στη Ρωσία, καθώς επίσης στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Σημειώνεται ότι κάθε εταιρεία έχει περίπου 1,2 δισ. δολ. πωλήσεις ετησίως.

Ο Χάλντορ Κρίστμανσον, εκπρόσωπος της Actavis δεν μπόρεσε να σχολιάσει αμέσως το θέμα, για την αντιπροσφορά της Barr. Η Actavis έχει κάνει δύο προσφορές για την Pliva, με την πρώτη τον Μάρτιο.

Χθες, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Actavis, Ρόμπερτ Βέσεμαν, είπε ότι η εταιρεία του έχει συγκεντρώσει πλέον του 20% της Pliva μέσω αγοράς μετοχών και συμφωνιών.

Η Barr εισπράττει περίπου τα 2/3 των πωλήσεών από τα αντίγραφα φαρμάκων που παράγει, ενώ οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εν λόγω αγορά θα αγγίξει τα 100 δισ. δολ. έως το 2010, καθώς κυβερνήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες, επιδιώκουν της μείωση του κόστους φαρμακευτικής περίθαλψης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα