Deutsche Boerse: Ενδιαφέρον για την εξαγορά του ισπανικού Χρηματιστηρίου

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 11:47

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την εξαγορά της Bolsas & Mercados Espanoles, διαχειρίστριας των ισπανικών χρηματιστηρίων, για μια πιθανή συγχώνευση, εξέφρασε η Deutsche Boerse AG, στην πιο πρόσφατη κίνηση ενοποίησης μεταξύ των χρηματιστηρίων της Ευρώπης.

Η Deutsche Boerse, ιδιοκτήτρια του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης, σε επιστολή της στις 30 Μαΐου προς την Bolsas y Mercados, έκανε πρόταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το προσπέκτους για τη σχεδιαζόμενη δημόσια εγγραφή της εταιρείας που εδρεύει στη Μαδρίτη. Η ισπανική εταιρεία είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει απάντηση σε αυτήν την προσέγγιση, μέχρι την πώληση των μετοχών της.

Η Bolsas y Mercados πουλά περίπου το 1/3 της σε δημόσια εγγραφή, το οποίο αξιολογείται έως 2,8 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.). Η προσέγγιση από την Deutsche Boerse έρχεται σε μία στιγμή που το γερμανικό χρηματιστήριο επιδιώκει να αγοράσει τη Euronext NV, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα Χρηματιστήρια στο Παρίσι, το Αμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβώνα, καθώς επίσης και το ιταλικό Χρηματιστήριο.

Ο Ρίτσαρντ Γουΐλις, εκπρόσωπος της Deutsche Boerse, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Bolsas & Mercados θα παραχωρήσει σήμερα στις 12:30 μ.μ. στη Μαδρίτη (τοπική ώρα) συνέντευξη Τύπου για τη δημόσια εγγραφή της. Οι μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο προσπέκτους.

Η Bolsas & Mercados πουλά το 30,07% στην εταιρεία, από 26,30 έως 33,50 ευρώ ανά μετοχή, με το δικαίωμα πώλησης επιπλέον 3%, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα