Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nasdaq

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 23:13
UPD:23:17
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ισχυρά κέρδη εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, χάρη στο ράλι των τεχνολογικών μετοχών, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τις προοπτικές για την εταιρική κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,91% στις 24.924 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,88% στις 2.798 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη κατά 1,39% στις 7.823 μονάδες, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Οι μετοχές των Facebook και Αmazon επίσης, έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 1,4%.

Οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν στην αποψινή συνεδρίαση, ανακτώντας ένας μέρος των χθεσινών απωλειών, οι οποίες προκλήθηκαν από τον νέο γύρο έντασης στο πεδίο του εμπορίου.

Σήμερα, οι επενδυτές μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους προς τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη Delta Air Lines να ανακοινώνει κέρδη, καλύτερα του αναμενομένου. Συνολικά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία των εταιρειών της Wall Street θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 20% στο β΄ τρίμηνο του 2018.

«Θα ήταν υγιές για τις αγορές να πάρουν μια ανάσα και να αφήσουν τα αποτελέσματα να δράσουν» σχολίασε ο Τιμ Κούρτνεϊ, αναλυτής της Exencial Wealth Advisors, ο οποίος προσβλέπει σε ισχυρά κέρδη των αμερικανικών εταιρειών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα