Japan Air: 1,94 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Για τη μείωση του χρέους και την αγορά αεροσκαφών
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 13:12

ΣΤΗΝ πώληση μετοχών αξίας 223 δισ. γιέν (1,94 δισ. δολ.), με στόχο τη μείωση του χρέους της και την αγορά αεροσκαφών, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, από πλευράς στόλου, Japan Airlines.

Η εταιρεία, θα προσφέρει 700 εκατ. νέες μετοχές και ενδέχεται να διαθέσει επιπλέον 50 εκατ. μετοχές, εάν η ζήτηση είναι μεγάλη, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές της που διαπραγματεύονται στη Φραγκφούρτη, υποχώρησαν κατά 1,81 ευρώ, ποσοστό 8%.

Η ανακοίνωση για την διάθεση των μετοχών της, έγινε μετά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, όπου η τιμή τους παρέμεινε αμετάβλητη στα 287 γιέν η μία. Συνολικά μέσα στο έτος, οι μετοχές έχουν σημειώσει απώλειες 11%.

Η αεροπορική εταιρεία θα ορίσει την τιμή πώλησης των μετοχών της από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου. Η Mizuho Securities Co. και η Goldman Sachs (Japan) Ltd. θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών μαζί με άλλες 13 χρηματιστηριακές εταιρείες.

Την Japan Air ξεπέρασε η All Nippon, κατακτώντας τη θέση της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στο εσωτερικό της Ιαπωνίας, κατά την τελευταία οικονομική χρήση. Η Japan Airlines μετέφερε πέρυσι 43,8 εκατ. επιβάτες στο εσωτερικό, 1,9% λιγότερους από την προηγούμενη χρήση. Η All Nippon μετέφερε 45,5 εκατ. επιβάτες στο εσωτερικό τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, 2,2% περισσότερους έναντι του προηγούμενου δωδεκαμήνου.

Η Japan Airlines σχεδιάζει να δαπανήσει 750 δισ. γιέν σε νέα αεροσκάφη μέσα στην επόμενη πενταετία και συγκεκριμένα έως τον Μάρτιο του 2011.

Το συνολικό χρέος της στα τέλη Μαρτίου του 2006, ανήλθε σε 1,93 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα