Μάχη τιτάνων για την Sky

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 12:47
UPD:12:51
REUTERS/Toby Melville

O Ρούπερτ Μέρντοχ βιάστηκε μάλλον να κηρύξει τη νίκη του στη μάχη για τον έλεγχο του βρετανικού δικτύου συνδρομητικής τηλεόρασης Sky. Xθες η διοίκηση της Sky έκανε δεκτή την προσφορά της 21st Century Fox του Aυστραλού μεγιστάνα και μέσα στην εβδομάδα αναμενόταν και η έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Ωστόσο o αμερικανικός κολοσσός καλωδιακής τηλεόρασης Comcast πέρασε στην αντεπίθεση. 

Η Comcast κατέθεσε νέα προσφορά για την Sky, η οποία αποτιμά την αξία της τελευταίας στα 26 δισ. στερλίνες. Προσφέρει συγκεκριμένα 14,75 στερλίνες ανά μετοχή, ενώ η τελευταία προσφορά της Fox ανερχόταν σε 14 στερλίνες ανά μετοχή. Η μάχη των δύο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Φεβρουάριο. Τότε κατέθεσε για πρώτη φορά προσφορά η Comcast σε μία προσπάθεια να ανακόψει τα σχέδια του Μέρντοχ να αποκτήσει το 61% της Sky, που δεν βρίσκεται ήδη στα χέρια του. 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η Sky; Με περισσότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές ανά την Ευρώπη, θεωρείται ένας από τους πλέον ελκυστικούς στόχους στον ευρωπαϊκό χώρο των μίντια. Η κινητικότητα στο χώρο είναι ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία χρόνια, καθώς παραδοσιακοί παίχτες προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό νεοσειρχόμενων δυνάμεων, όπως είναι η Netflix.

Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και η μάχη ανάμεσα στις Disney και Comcast για τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας της Fox. Πρόκειται για ένα περίπλοκο παιχνίδι, στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει τον νικητή. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα