ΥΠΟΙΟ: 127,6 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση Βοτανικού και Αμπελοκήπων

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 14:41
UPD:14:44

ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του έργου για τη διπλή ανάπλαση και την ποιοτική αναβάθμιση των περιοχών του Ελαιώνα – Βοτανικού και Αμπελοκήπων (περιοχή Λεωφόρου Αλεξάνδρας – δημοτικού γηπέδου) του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Η δαπάνη για την εκτέλεση και συντήρηση των έργων υποδομής (κυκλοφοριακά έργα, αναπλάσεις και έργα πρασίνου, δίκτυο αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, διευθέτηση συλλεκτηρίου αγωγού Πρ. Δανιήλ) και την αναβάθμιση των δικτύων κοινής ωφέλειας, εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 127,6 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με κοινοτική συγχρηματοδότηση (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το έργο της διπλής ανάπλασης των περιοχών Ελαιώνα – Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας είναι η μεγαλύτερη μετα-ολυμπιακή ανάπλαση που γίνεται στην Αθήνα και υλοποιεί τη δέσμευση της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, αλλά και των όμορων Δήμων του, όπως του Περιστερίου και του Αιγάλεω.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων Υπερτοπικών – Μητροπολιτικών Πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών.

Ειδικότερα, καταργούνται οι οικοδομήσιμοι χώροι της συγκεκριμένης περιοχής της Λ. Αλεξάνδρας και χαρακτηρίζονται ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου, στον οποίο επιτρέπεται η ανέγερση αθλητικού μουσείου – εντευκτηρίου και χώρου αναψυχής και εστίασης, καθώς και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 700 θέσεων. Παράλληλα, επιτρέπεται η ανέγερση στην περιοχή Ελαιώνα – Βοτανικού αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, πολυλειτουργικό δημοτικό κτίριο, χώροι στάθμευσης, χώροι κοινόχρηστου πρασίνου, κ.λπ.).

Το υπάρχον δημοτικό γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας μπορεί να παραμείνει και να χρησιμοποιείται έως την αποπεράτωση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή του Ελαιώνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα