Θεμελιοδομή: Koντά στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή

Δεν θα διανείμει μέρισμα χρήσης 2005
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 17:05

«Προ των πυλών» για εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η βορειοελλαδική κατασκευαστική εταιρεία Θεμελιοδομή ΑΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου θα κατατεθεί και η σχετική πρόταση προς τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς).

Το ύψος των κεφαλαίων που απαιτείται να βάλει ο νέος επενδυτής, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των χρεών που θα δεχθούν να διαγράψουν οι πιστώτριες τράπεζες, τόνισε στο περιθώριο της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Οικονόμου.

Επισημαίνεται ότι τα συνολικά χρέη της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 180,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι οφειλές προς Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ανέρχονται στα 101,7 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, υπολογίζεται ότι απαιτούνται 15-20 εκατ,. ευρώ ως κεφάλαια κίνησης προκειμένου η εταιρία να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί επαρκώς.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι διαπραγματεύσεις με το στρατηγικό επενδυτή θα τελεσφορήσουν και θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, τότε δεν θα εκδικαστεί η αίτηση που κατατέθηκε από τις τράπεζες για υπαγωγή της βορειοελλαδικής στο άρθρο 46 του Ν. 1892/1990, που έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου.

Αντιθέτως, θα κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή της βορειοελλαδικής στο άρθρο 44 του ίδιου νόμου (διαγραφή σημαντικού μέρους των οφειλών και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των υπολοίπων), εφόσον βέβαια συμφωνήσουν και οι πιστώτριες τράπεζες, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουν δώσει προθεσμία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στην εταιρία, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή της, έτσι ώστε στη συνέχεια να της χορηγήσει νέα 6ηνη παράταση στο καθεστώς της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε να μη διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση 2005, ως αποτέλεσμα των αρνητικών της αποτελεσμάτων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα