Πτώση των τιμών του πετρελαίου φέρνουν τα εμπορικά πυρά

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 10:01
UPD:10:06
REUTERS/Β© Edgar Su / Reuters

Η νέα απειλή της Ουάσιγκτον να επιβάλλει δασμούς σε 6.000 κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων πυροδοτεί έντονες ανησυχίες για πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια στη ζήτηση ενέργειας, που εξαρτάται άμεσα από τους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Υπό τις συνθήκες αυτές οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σήμερα πτώση, με το μπρεντ να δέχεται ισχυρότερες πιέσεις. Το συμβόλαιο αναφοράς του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί στο Λονδίνο κατά 0,74% στα 78,28 δολάρια το βαρέλι λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ώρα το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) σημειώνει πτώση 0,3% στα 73,9 δολάρια το βαρέλι. 

Η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο βασικά συμβόλαια του πετρελαίου έχει κλείσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα στον Ιούνιο είχε  ξεπεράσει τα 10 δολάρια το βαρέλι. 

Μένει να φανεί τώρα εάν το προσεχές διάστημα στην αγορά πετρελαίου θα υπερισχύσουν οι φόβοι για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου ή εκείνοι για την απόσυρση του ιρανικού αργού από την αγορά και την ραγδαία πτώση στην προσφορά Βενεζουέλας και Λιβύης. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα