FactSet: Άλμα 144% στα κέρδη των αμερικανικών ενεργειακών το δεύτερο τρίμηνο

Στήριγμα τα εταιρικά αποτελέσματα για τις μετοχές
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 09:03
UPD:09:14
REUTERS/THOMAS PETER

Τα εταιρικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε στήριγμα για τις μετοχές, σε μία περίοδο πολλαπλών προκλήσεων και έντονης αβεβαιότητας, που απομακρύνει τους επενδυτές από το ρίσκο. 

Οι εμπορικές διαμάχες δεν έχουν ακόμη κάνει αισθητό τον αντίκτυπό τους στην εταιρική κερδοφορία. Έτσι παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις στο προσεχές μέλλον, τα μηνύματα από το μέτωπο αυτό είναι μέχρι στιγμής θετικά. Η FactSet υπολογίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο οι εταιρείες του S&P 500 (του πλέον αντιπροσωπευτικού δείκτη της αμερικανικής αγοράς) αυξήθηκαν 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Τα έσοδα εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν 8,7% στο ίδιο διάστημα. 

Αν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το τρίτο τρίμηνο του 2011. Σημειώνεται δε ότι και οι έντεκα βασικοί κλάδοι του δείκτη αναμένεται να δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται, με τις επιδόσεις του ενεργειακού κλάδου να είναι οι πλέον εντυπωσιακές χάρη στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς της FactSet οι ενεργειακές επιχειρήσεις του S&P 500 είδαν τα κέρδη τους το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου να κάνουν «άλμα»  144% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι και το πρώτο τρίμηνο είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται 115% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Οι υψηλές προσδοκίες για την κερδοφορία έχουν βοηθήσει τη μετοχή της Exxon Mobil να ενισχυθεί 11% το τελευταίο τρίμηνο. Στο ίδιο διάστημα άνοδο σχεδόν 9% παρουσιάζει και η μετοχή της Chevron.

O κλάδος με τη δεύτεηρ καλύτερη επίδοση δεν αποκλείεται να είναι εκείνος της τεχνολογίας με αύξηση κερδών σε διψήφιο ποσοστό. Στον αντίποδα προς τα κάτω αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις εταιρείες καταναλωτικών αγαθών. Ο κλάδος παρουσιάζει απώλειες 9,1% στον S&P 500 από τις αρχές του έτους. 

naftemporiki.gr  με πληροφορίες από WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα