Nokia: Συμφωνία 1 δισ. ευρώ με την China Mobile

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 07:45
UPD:07:53
EPA/STEFAN PUCHNER

Στο δρόμο της ανάκαμψης φαίνεται να έχει εισέλθει και πάλι η Nokia, που εστιάζει πλέον τις δραστηριότητες στα δίκτυα και άλλο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. 

Η φινλανδική εταιρεία έκλεισε μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες των τελευταίων ετών. Θα προμηθεύσει την China Mobile, τη μεγαλύτερη βάσει συνδρομητών εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, με προϊόντα και υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας, σταθερής γραμμής και IP routing για ένα χρόνο. 

Πρόκειται για ένα deal ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο η Nokia φιλοδοξεί να έχει και συνέχεια και μετά το χρόνο. Έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο κλάδος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δέχεται πιέσεις, καθώς οι περισσότερες εταιρείες έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους στα δίκτα 4G. Η China Mobile για παράδειγμα για φέτος έχει προγραμματίσει κεφαλαιουχικές δαπάνες 22% χαμηλότερες σε σχέση με το 2014. 

Καθώς όμως αρχίζει η μάχη για τα δίκτυα 5G, στην οποία η Κίνα, θέλει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ανοίγονται και πάλι νέες ευκαιρίες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα