Πετραλιά: Ανάπτυξη προσκυνηματικού τουρισμού

«Η Ελλάδα να προχωρήσει πέρα από το μονοσήμαντο μοντέλο του ήλιου και της θάλασσας»
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 18:33

Στην ανάγκη ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σε δηλώσεις της κατά την τελετή απονομής βραβείων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ο Απόστολος Παύλος-Απόστολος της Ελλάδας-Απόστολος της Ευρώπης», που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε και ήδη λειτουργεί επιτροπή η οποία ασχολείται με το θεσμικό πλαίσιο αυτής της μορφής τουρισμού», ανέφερε η υπουργός και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία πρέπει όχι μόνο να γνωρίζουμε, αλλά και να προβάλλουμε σε κάθε δυνατή ευκαιρία».

Όπως σημείωσε η κ. Πετραλιά, «η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προχωρήσει πέρα από το μονοσήμαντο μοντέλο του ήλιου και της θάλασσας, αναδεικνύοντας νέες μορφές θεματικού τουρισμού, προβάλλοντας όλα τα πρόσωπά της στη Διεθνή Αγορά. Σε αυτά τα πλαίσια ο προσκηνυματικός τουρισμός με όλες τις εκδηλώσεις και τις προεκτάσεις του βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής που ακολουθούμε για την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και ειδικότερα για την ταχύρυθμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα