Ιαπωνία: Μεγαλύτερες των προβλέψεων οι επενδύσεις των εταιρειών

Σύμφωνα με την έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 07:50

ΣΧΕΔΙΑ για αύξηση των επενδύσεων, με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε περίπου 16 χρόνια, κάνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας, ισχυροποιώντας την πιθανότητα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα επιτόκια από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν που βρίσκονται σήμερα.

Η έρευνα Tankan της Κεντρικής Τράπεζας έδειξε ότι οι 2.375 μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας, σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους κατά 11,6% φέτος, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των 27 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι η αύξηση των επενδύσεων θα είναι σε ποσοστό της τάξης του 9%.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των μεγάλων εταιρειών αυξήθηκε στο 21 το τρίμηνο έως και τον Ιούνιο από 20, το τρίμηνο έως και τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Αριθμός με θετικό πρόσημα σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι υπερέβησαν τους απαισιόδοξους.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 114,58 έναντι του δολαρίου στις 11:53 π.μ. στο Τόκυο, από 114,33 γιέν που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα