ΟΤΕ: «Εγκαίνια» για την πρώτη οπτική ίνα στο σπίτι

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:53
UPD:16:27
SOOC/Nikos Libertas

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης συνδρομητή του ΟΤΕ με το δίκτυο οπτικής ίνας που φτάνει μέχρι το σπίτι (FTTH) έκανε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, καλεσμένος της διοίκησης του ΟΤΕ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Στη σύντομη εκδήλωση που προηγήθηκε ο κ. Τσαμάζ είπε ότι, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για συνδέσεις FTTH σε ένα εκατ. νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, στο τέλος του 2019 η κάλυψη θα φτάσει σε 150.000 κατοικίες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς δήλωσε πως οι οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Όπως τόνισε, η επέκταση των οπτικών ινών, μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία, βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης.

Ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας επανέλαβε ότι το ύψος των δημόσιων επενδύσεων για δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων στην πενταετία, θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα