Λ. Αμερική: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος των μετοχών

Μέσα σε έξι χρόνια
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 11:15

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο μέσα σε έξι χρόνια, σημείωσαν αυτήν την εβδομάδα οι μετοχές στη Λατινική Αμερική, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού διεθνώς, θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα βλάψουν τη ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής της περιφέρειας.

Ο Morgan Stanley Capital International index των μετοχών της Λατινικής Αμερικής, σημείωσε άνοδο 2,8% σήμερα, φθάνοντας στις 2.369,20 μονάδες, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της βραζιλιάνικης Petroleo Brasileiro SA. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 7,6% μέσα σε πέντε ημέρες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την αντίστοιχη 12% την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2000.

Στη Βραζιλία, ο Bovespa σημείωσε άνοδο 143,99, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 36.360 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 5,7% αυτήν την εβδομάδα, ενώ ο δείκτης Bolsa στο Μεξικό, σημείωσε άνοδο 238,84 μονάδες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 19.147,17 μονάδες, ωθώντας την άνοδο σε πέντε ημέρες στο 3,2%.

Ωστόσο ο δείκτης MSCI Latin America έχει σημειώσει απώλειες 4,1% το δεύτερο τρίμηνο, εξ αιτίας και της υποχώρησης των αναδυομένων αγορών, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι τα υψηλότερα βασικά επιτόκια θα μειώσει τη ζήτηση για πιο επικίνδυνες μετοχές. Ο δείκτης υποχώρησε 29% από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε αναρριχηθεί στις 10 Μαΐου στα χαμηλότερα επτά ετών στις 13 Ιουνίου.

Ο δείκτης Lima σημείωσε σήμερα άνοδο για δεύτερη ημέρα, κατά 225,1 μονάδες, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 8.155,80 μονάδων, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Cia. De Minas Buenaventura SA, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μετάλλων του Περού, μετά την άνοδο των τιμών τους.

Στις ΗΠΑ η Federal Reserve, που αύξησε το κόστος δανεισμού για 17 η συνεχόμενη φορά στο 5,25% χθες, είπε ότι η ανάπτυξη είναι συγκρατημένη, σημάδι, ότι οι επί δύο χρόνια αυξήσεις των επιτοκίων, ενδέχεται να φθάνουν στο τέλος τους.

Ανοδικά κινήθηκαν οι γενικοί δείκτες και στα Χρηματιστήρια της Αργεντινής, της Χιλής, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα