Δέλτα: Εξαγορά του 21% της ΜΕΒΓΑΛ αντί 15 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 11:36
UPD:11:38

Η διοίκηση της Δέλτα Συμμετοχών ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει από την κ. Μαρία Χατζάκου το 21% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ A.E. έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δέλτα Συμμετοχών, η ΜΕΒΓΑΛ είχε το 2005 ετήσιο τζίρο 176,0 εκατ. ευρώ και EBITDA 15,3 εκατ. ευρώ.

Κατέχει μερίδια αγοράς περίπου 7,1% στη συνολική αγορά γάλακτος, περίπου 11,4% στην αγορά γιαουρτιών και επιδορπίων και περίπου 14,4% στην αγορά συσκευασμένων τυροκομικών.

Η Δέλτα, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, είχε βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε επαφή με τους μετόχους της ΜΕΒΓΑΛ, στο πλαίσιο των δικών τους πολυετών διερευνήσεων για εναλλακτικές λύσεις εξέλιξης της εταιρείας.

Με την παρουσία της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ, η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών(Vivartia) θεωρεί ότι μπορεί να προσδώσει άμεσες και μακροπρόθεσμες διεξόδους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η διοίκησή της και οι μέτοχοί της.

Η Δέλτα Συμμετοχών (Vivartia) δεν αποκτά έλεγχο της ΜΕΒΓΑΛ και έτσι δεν απαιτείται γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έγκριση της Επιτροπής θα χρειαστεί στην περίπτωση που η Δέλτα Συμμετοχών (Vivartia) συμφωνήσει να αποκτήσει την πλειοψηφία της εταιρείας, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα